BALET

BALET

Vadbe potekajo v Ljubljani in Grosupljem. 

predšolčki, otroci in mladinci

Opis

Balet omogoča otroku celovit telesni in duševni razvoj (posebno čustveni, intelektualni, ustvarjalni in umetniški razvoj ter čut za estetiko), hkrati pa spodbuja tudi otrokov socialni razvoj, saj poteka v skupini, kjer se večja pozornost posveča posameznikovi osebnosti. Vadba poteka pod budnim očesom strokovnjakinje za balet, ki spremlja vsak njihov baletni korak!

slika -13
slika -380

Vrste

MINI BALERINA (3+ let): Skupina je namenjena predšolskim baletkam. V baletnem vrtcu bomo skozi pravljične zgodbe, gibanje in ples spoznavali naše telo. Začeli bomo z osvajanjem baletnih osnov ter razvijali naše telesne in gibalne sposobnosti. Vstopili bomo v svet baleta, si ogledali predstave in vaje profesionalnih baletnih plesalcev, predvsem pa bomo spoznali, kaj vse lahko počnemo z našim telesom in kako lahko skozi ples izražamo naše občutke, razpoloženja z veliko domišljije in zabave.

MAXI BALERINA (6+ let): V baletni pripravnici za osnovnošolce bomo skozi pravljične zgodbe, gibanje in ples nadaljevali spoznavanje osnov baleta. Učili se bomo osnovnih baletnih elementov, kot so plie, releve…. Izvajali bomo koreografije na znano baletno instrumentalno glasbo. Program je zasnovan tako, da pripravi mlajše osnovnošolke na uspešno opravljeno avdicijo na Konzervatoriju za glasbo in balet Ljubljana

MODERN & JAZZ (11+ let): V baletni skupini za osnovnošolke bomo skozi osnove baleta gradili zgodbe ter gibanje in ples nadgradili s spoznavanjem osnov jazz plesne tehnike. Učili se bomo osnovnih baletnih elementov, kot so plie, releve…. Izvajali bomo koreografije na znano baletno instrumentalno glasbo in na modernejšo jazz glasbo. Program je zasnovan tako, da pripravi osnovnošolke na uspešno vključitev ali na Konservatorij za glasbo in balet ali pa na nadaljevanje v cheer ali modern jazz plesnih vodah.

Rekreativno

Pridružite se nam lahko prav vsi. Imamo skupine tako za začetnike, kot nadaljevalce. 

Nastopi

Vse skupine se redno udeležujejo vsaj 2 nastopov za starše, hkrati pa sodelujemo na različnih prireditvah v okviru JSKD (Javnega sklada za kulturne dejavnosti republike Slovenije – Opus) in ostalih festivalih ter na plesnih dogodkih, kjer naše mini in večje balerine lahko pokažejo svoje znanje.

Starostne skupine

MINI BALERINA

3-5 LET

MAXI BALERINA

6-10 LET

MODERN & MODERN

11+ LET

balet

Trenerji:

studio-t_12

Eva Boljka, 20
Mini in maxi balerina, balet & modern v Grosupljem

studio-T_3

Neža Banovec, 25
Mini in maxi balerina v Ljubljani