DRUŽABNI PLESI

DRUŽABNI PLESI

Vadbe potekajo v Ljubljani in Grosupljem. 

odrasli

Opis

Družabni ples je skupno ime za standardne in latino plese, ki se jih pleše na zabavah, prireditvah, v plesnih dvoranah ali odprtih plesiščih. Med standardne plese štejemo angleški ali počasni valček, dunajski ali hitri valček, foxtrot, quickstep in tango. Med latinsko-ameriške plese pa spadajo rumba, cha cha, jive, samba in passo doble.

Med družabne plese spadajo tudi salsa, bachata, merengue, kizomba, swing, diskofox, hastl, boogie woogie, rock’n’roll, mambo… Večino od teh plesov se pleše na tekmovanjih. Na naših tečajih gre vedno za prijetno druženje ob plesu in ne za tekmovanje, saj vam bomo približali vrsto družabnih plesov in poskrbeli, da se boste ob različnih priložnostih znali zavrteti in zabavati na plesišču. Tako boste lahko plesali z vsakim, ob vsaki glasbi na vsaki priložnosti.

TIAL_2022 (416)
TIAL_2022 (414)

V kolikor vam je učenje plesa v skupini neprijetno ali pa bi se želeli naučiti še več kot ponujamo na skupinskih tečajih, vam na podlagi prve uvodne ure pripravimo osebni program. Ta program je primeren predvsem za pare, ki bi želeli načrtovati svoj popoln poročni ples. Predvidimo število potrebnih individualnih ur za dosego vašega idealnega poročnega plesa, hkrati pa seveda ne pozabimo na splošni plesni program, ki vam bo prišel prav pri preplesavanju pozno v poročno noč.

4-MESEČNI ZAČETNI TEČAJ

Udeleženci tečaja se naučijo angleški valček, dunajski valček, foxtrot, cha cha, techno swing, blues in polko.

4-MESEČNI NADALJEVALNI TEČAJ

V drugi stopnji se učijo novi plesi (quickstep, rumba, jive, salsa…), starim pa se dodaja nove figure. Ker imajo plesalci pri teh stopnjah že veliko znanja, je na vajah prisotno veliko več preplesavanja, zabave in druženja. Nadaljevalnega tečaju se lahko pridružite kadarkoli, če imate za seboj približno leto dni obiskovanja tečajev pri nas ali kjerkoli drugje.

INDIVIDUALNE URE

Vadite samostojno z učiteljem/učiteljico, kjer so termini in vsebina tečaja popolnoma prilagojena posameznemu paru. Izvajamo lahko tudi posebne priprave za vaš najlepši dan in poročni ples.

Skupine

INDIVIDUALNO

SKUPINA ZAČETNIKI

NADALJEVALCI

družabni plesi

Vaditelji:

Tina

Tina Bedenik Schmautz