BREAKING

BREAKING

Vadbe potekajo v Ljubljani in Grosupljem. 

otroci in mladinci

Opis

Izvirno ime za breaking je bboying, v medijih pa se je zanj ustalil izraz breakdancing. Razvil se je v začetku sedemdesetih let 20. stoletja v Bronxu skupaj s hip hop kulturo. Breaking je bil na začetku samo TopRock, šele kasneje se je razvil »footwork«. Pomembni deli breakinga so tudi battli (bitke), cyphri (krogi) in pa spoštovanje do drugih bboyjev ali bgirls. »Crew« je skupina prijateljev, ki skupaj trenirajo in tekmujejo na prireditvah. Število članov ni omejeno, lahko se med seboj tudi združujejo in s tem postajajo večji ter močnejši. Breaking se večinoma pleše na breakbeate, sestavljen je iz več vrst tega plesa.

290149679_3719836421474133_9212155032853167083_n – kopija
funky rockerz

Vrste

Top Rock je začetni ples v breakingu, s katerim bboy (breaker) pokaže svoj stil in svoj smisel za glasbo. Izvaja se ga na nogah, kakor hip-hop.
Footwork  je ples po tleh samo s premikanjem nog v stilu sixstep threestep…
Freeze-i so vsi gibi povezani s stojo in zadržani gibi. pri njih se ustaviš in “zamrzneš”
Powermoves so tako imenovani »močni gibi« kot so »headspin« (vrtenje na glavi), »windmill«, »Airtrack«, »Flare«, »Jackhammer«

Tekmovalno in rekreativno

Pridružite se nam lahko prav vsi. Imamo skupine tako za začetnike, kot nadaljevalce. 

Tekmovanja in dosežki

Vsako leto se udeležujemo kvalifikacijskih turnirjev PZS. Že vrsto let so naši dosežki tako visoki, da se uvrščamo tudi na evropska in svetovna IDO prvenstva, kjer dosegamo tudi najboljše rezultate. Preberi več.

Starostne skupine

OTROCI

8-11 LET

MLADINCI

11-15 LET

ČLANI

16+ LET

BREAKING

Trenerji:

studio-T_2

Samo Polutak Kos, 48